Recensies

 

22 mei 2016, Margo van Laack

Zondagmiddag 23 mei een goed uitgevoerd concert van Oisterwijks Kamerkoor en Jeugdkoor Souvenir bijgewoond. Complimenten aan Peter van Aerts en Peggy Hegeman. En leuk om ook BenMartin Weyand daar te ontmoeten. En op 5 juni te beluisteren in Oisterwijk. Aanrader.

1 september 2014, www.oisterwijknieuws.nl

Oisterwijks Kamerkoor boekt succes

Het optreden van het Oisterwijks Kamerkoor, afgelopen zondag (31 augustus 2014) tijdens de Meet & Greet van Kunst en Bomen, was een succes.

De drie concerten die werden gegeven maakten onderdeel uit van een Meet & Greet met enkele kunstenaars van het immense project Kunst en Bomen; vele kunstwerken in de gemeente Oisterwijk, allen geďnspireerd op bomen.

Het eerste concert werd goed bezocht, alle bankjes zaten vol. De twee daaropvolgende concerten trokken wat minder bezoekers, maar de reacties waren positief.  Mede dankzij het redelijke weer spreekt de organisatie van een geslaagde middag.

 


16 mei 2014
Parelconcert, Theaters Tiliander Oisterwijk

 

 

27 oktober 2013

Na jullie concert van afgelopen zondag in De Schalm gehoord te hebben, (we hebben genoten)  willen wij graag 2 kaarten reserveren voor het kerstconcert op 22 december in Koningshoeven.  Alvast bedankt.

1 juni 2013

Een compliment voor jullie concert van gisteravond. Voor dirigent Peter was het hard werken: die 2 pianisten en een heel koor in het gareel houden, want het was een bijzonder en pittig repertoire wat jullie brachten. Vooral voor de pauze. Het vroeg van iedereen 200% concentratie, en die was er dan ook. Heel bijzondere muziek...Na de pauze was er wat meer ontspanning, en het toegift was echt de slagroom op de muzikale taart! Dat Carnaval de Venice was erg leuk / knap om te horen maar ook om naar te kijken. Moeten jullie vaker doen! En ook voor jou een compliment voor de toepasselijke fotopresentatie, die soms een zucht en soms een glimlach teweeg bracht.

24-25 november 2012

Enkele reacties van bezoekers n.a.v. de jubileumconcerten

Vanmiddag genoten van het Jubileumconcert van het Oisterwijks Kamerkoor, dat dit jaar 20 jaar bestaat. Een mooie afwisseling in repertoire en dynamiek; gevoelig, feestelijk, sprankelend, spannend en ontroerend.

Met deze mail wil ik graag ons enthousiasme overbrengen over het concert van gistermiddag.
Mijn vrouw en twee vrienden,  die met ons waren meegekomen waren heel erg onder de indruk en hebben intens genoten! Jullie hebben een geweldige prestatie neergezet en we genieten nog volop na.
Ook al ben ikzelf uitgezongen vanwege mijn gezondheid, het luisteren naar prachtige muziek doet me heel goed. Ik hoop bij een volgend concert weer een uitnodiging te ontvangen.

Voor mij was dit een heel bijzonder weekend! Ik heb hele mooie stukken met geweldige mensen van OKK, strijkers en solisten mee mogen zingen en daarnaast waren er mijn ouders ook aanwezig! Ze zijn echt speciaal voor dit concert gekomen en daarvoor hebben 1000 km moeten rijden! Met de tranen in de ogen hebben ze naar ons geluisterd. Ze hebben echt ontzettend van genoten!  

18 april 2012

Enkele reacties van bezoekers n.a.v. de lezing van Jules Schelvis en het concert van het OKK met op het programma o.a. De trein naar Sobibor.

Afgelopen woensdag was ik getuige van de bijzondere avond met als titel “De trein naar Sobibor…”;
Na een indrukwekkende vertelling van de ervaringen van Dhr. Jules Schelvis (bijna onvoorstelbaar dat er nog een overlevende is die dit nu nog kan navertellen!), naar de gezongen versie van het gedicht van Bert Voeten.
Het gedicht zelf was al bijna een visuele weergave van zo’n transport, maar MET de aanvullende informatie van Jules Schelvis EN de bijzonder mooie compositie van Mathieu Dijker werd het mede door de prachtige vertolking van OKK en de soliste Esther Barten  als een film. De uitvoering in de kerk met zijn akoestiek en de nuances in de muziek / de afwisselingen met de Chanoeka liederen, waren echter zodanig dat ik me ervan bewust ben, bij een bijzonder concert aanwezig te zijn geweest. Mijn hartelijke dank mag je overbrengen aan je mede zangers en de organisatie!

 ---------

Graag wil ik U bedanken voor de uitstekende organisatie.
De leerlingen hebben de lezing van de heer Schelvis als zeer indrukwekkend ervaren.
Dat is eveneens mijn gevoel, maar ik was ook erg ontroerd door het concert!

---------

Graag had ik je na afloop van het concert even gesproken maar het werd voor mij te laat om nog naar het "Molentje " te gaan omdat ik de volgende dag vroeg weg moest.
Daarom wil ik langs deze weg mijn dank uitspreken voor de indrukwekkende avond  " De trein naar Sobibor" in het kader: 800 jaar Oisterwijk. Goed georganiseerd en ook nog koffie!
De lezing was ontroerend en het concert echt fantastisch. Een hele kunst om " De trein naar Sobibor" te zingen. Ook de andere liederen waren treffend en passend op deze avond.
Aan alle leden van het koor,soliste,organiste  en natuurlijk ook aan dirigent Peter van Aerts, mijn complimenten!!
Een avond om nooit te vergeten!

---------

Ik kan me alleen maar aansluiten bij en een beetje variëren op alles wat iedereen al heeft gezegd : het was een beleving, er ontstond verbinding, het was ontroerend, het was prachtig!
Dank dat ik mee kon zingen aan dit project, dank aan Peter voor de fantastische leiding, aan het bestuur voor de supergoede organisatie en aan alle medezangers.

Ik kan het nog niet kwijtraken, flarden tekst en muziek zitten nog in mijn hoofd, maar vooral het zinnetje dat ik vanaf het eerste moment het meest ontroerend vond: 'de waanzin van deze wereld'. 
Er is elke dag reden om dat te denken, sla de krant maar open, er gebeuren verschrikkelijke dingen, je snapt niet wat mensen elkaar aandoen. Wat er dan zo gisteravond gebeurt, stemt optimistisch, hier gaat het om, hier kan ik
wel een tijdje op vooruit.

23 september 2011

7 maart 2010

16 maart 2009

Foto

Schitterend concert Rotary in Beesd

 
Een schitterend concert van het Oisterwijks Kamerkoor en een spetterend optreden van The Fortnight Hangovers in de sfeervolle RK. Kerk te Beesd heeft bijna €8000,- opgebracht.
Het goed bezochte concert werd georganiseerd door de Rotaryclub Geldermalsen. De opbrengst van het concert is bestemd voor de inrichting van een ziekenhuis in aanbouw in Sierra Leone en voor het herstel van de oude begraafplaats aan de D.J. van Wijkstraat te Geldermalsen.

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen

7 mei Nieuwsklok

22 april 2008 Brabants Dagblad 

13 maart 2008 Nieuwsblad Geldermalsen

 

 

Naar boven
Home