De dirigent

Peter van Aerts

Peter van Aerts studeerde klassiek gitaar bij Hein Sanderink en koordirectie bij Cees Rotteveel aan Fontys Conservatorium te Tilburg. Tijdens en na zijn studie volgde hij directiecursussen bij de Kurt Thomas Stichting alsook de koristendocenten-opleiding van het SNK.

Naast het dirigeren van verschillende koren in de regio is Peter werkzaam als docent Koordirectie bij Stichting Maestro (voorheen Kunstbalie in Tilburg) en het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten) waar cursisten tot koordirigent worden opgeleid.

Verder werkt Peter als gitaardocent in Oisterwijk waar hij zijn eigen praktijk heeft (www.petervanaerts.nl)

Het Oisterwijks Kamerkoor staat sinds haar oprichting in 1992 onder zijn bezielende en deskundige leiding en heeft inmiddels een zeer gevarieerd repertoire ten gehore gebracht.

"Het Oisterwijks Kamerkoor is een speciaal koor voor mij omdat ik bij de oprichting betrokken was. In de afgelopen 24 jaar is er heel wat bereikt met een enthousiaste groep zangers/zangeressen. Het OKK heeft in haar bestaan een duidelijke plaats verworven in Oisterwijk en omgeving en mag zich verheugen in een muzikale groei die nog veel meer moois voor de toekomst belooft.

Peter van Aerts